pondělí 28. června 2010

Novej piercing v létě? Proč ne?

Už se vám už stalo, že vás piercer v letnim období od novýho piercingu odrazoval a radil vám ať se stavíte po sezóně? Buďte rádi, narazili jste na člověka, kterýmu nešlo jenom o peníze. Možná vás napadá, čim se teda takovej piercer živí, když léto neni na čerstvej piercing vhodný. Odpověď je jednoduchá. Ne všichni piercera poslechnou a ne všichni sou letní sokolíci jako vy.
Vyznavači letních radovánek maj v sezóně doopravdy utrum. Aby se piercing správně hojil, potřebuje čisto, sucho a vzduch a ne vodu z rybníka a následný pocení se u volejbálku.
Ale pokud zrovna vás řádění ve vodě nebaví, smažení se na sluníčku neni pro vás a sportování v potu tváře řadši přenecháváte ostatním nadšencům anebo tyhle prázdniny holt musíte obětovat ve prospěch studia nebo práce, nic vám nebrání udělat si jakejkoliv piercing dle vaší libosti. Jestliže jste ale odkázaný na přeplněný dopravní prostředky, ve kterejch se vám orosí čelo vteřinu po nastoupení nebo vaší práci vykonáváte v nevětranejch dusnejch místech, kde jste rádi že jste rádi, ani pro vás se tohle období nehodí.

Slunce?
Možná i vám jako malejm babička říkávala, aby ste si s rozbitym kolenem sedli na zápraží na sluníčko a četli si Čtyřlístek, protože sluneční paprsky maj hojivý účinky. Měla pravdu a u piercingu by to takhle mohlo fungovat taky, bohužel šperk se na slunci umí pěkně rozžhavit, což sami necejtíte, zatimco čerstvej piercing trpí.

Koupání v moři?
Čerstvej piercing je nejcitlivější během prvních tří tejdnů, během kterejch by měl zůstat v klidu. Pokud potom pojedete na dovolenou, je to víceméně v pořádku. Fakt, že mořská voda pomáhá hojení je všeobecně známej a platí i u piercingu, ale voda samozřejmě musí bejt čistá bez přemnoženýho planktonu, ropnejch skvrn a podobně a člověk by v ní neměl zůstávat moc dlouho. Po koupání je podstatný piercing propláchnout čistou vodou a osušit aby neměl tendenci mokvat.

Resumé
Mimoletní období je pro volbu novýho piercingu samozřejmě výhodnější, ale pokud máte možnost se o něj stoprocentně starat, nic nebrání tomu aby se vám dobře hojil i v létě.

Punky

1 komentář:

  1. Ne že by úplně odrazoval, ale říkal, že to bude hodně náročné s ohledem na dodržení hygieny. Třeba to koupání je fakt pasé a já bych se toho bál. Takže tak maximální využít plastový bazén, co máme doma a zchladit si tak maximálně nohy nebo lehce ošlplouchnout. :)

    OdpovědětVymazat