čtvrtek 17. června 2010

Šperky vhodné pro čerstvý piercing pupíku

Kromě kvalitního provedení a následný péče je základem úspěšně zahojenýho piercingu správně zvolenej šperk. I v dnešní době, kdy je trh přesycenej šperkama různorodejch tvarů pořád platí, že k tomu aby se piercing správně zahojil je zapotřebí nejen kvalitního materiálu, ale i jednoduchosti zvolenýho šperku, kterej nesmí nikde tlačit, odstávat nebo mít ostrý hrany, jenž znásobujou možnost zatrhnutí, což čerstvej piercing nemá rád. Spousta zákazníků to neví, pročež pak bejvaj zklamaný, když jim donesenýho motýlka a podobný designy nepíchneme. Netušej ale, že v opačnym případě by po pár měsících neúspěšně zahojenej piercing znamenal daleko větší zklamání a ve většině případech i vyhozenej peníz. Stejně tak se leckteří divěj, proč už nepoužíváme ocel, když v minulosti s ní nebyly problémy.
Odpověď je nasnadě: nejen že nezanedbatelný procento zákazníků mívá alergickou reakci na nikl, kterej je v chirurgický oceli obsaženej, ale hlavně - velký procento zákazníků, jenž si nechali piercing provést ještě před příchodem titanu, má dnes piercing leckdy až o dvě třetiny kratší, což je následek váhy, která je 2x větší než u titanu. Tací maj dnes problém s výběrem novýho šperku, protože většina designů se vyrábí v dýlkách 8-10 milimetrů, a takovej šperk pak z piercingu visí a jeho dýlka bejvá nepříjemná když se člověk ohejbá nebo sedí.
Samozřejmě, že i v případě titanu dochází ke zkrácení, ale u normálně hojícího se piercingu pouze v takový míře, která je pro něj přirozená. Zahojenej piercing mající záběr kolem devíti milimetrů kůže pak bezproblémově udrží i ocelovej šperk větších rozměrů. Zemská gravitace je ale neúprosná, a jelikož při dlouhodobym nošení těžkýho šperku k postupnýmu prověšení prostě dojde, pořád se vyplatí běžně nosit šperky lehčí a ty těžší používat jenom při zvláštních příležitostech.

V našem studiu na čerstvej piercing pupíku používáme standardní typy titanovejch šperků viz. foto. Semtam se někomu zdá výběr malej, ale těm nelze doporučit nic než trpělivost. Nikdo přece nepřikazuje, že se první šperk musí nosit napořád - pupík se hojí průměrně kolem 4-6 měsíců, po zahojení si zákazník může šperk měnit za jinej třeba každej den.


Punky

Žádné komentáře:

Okomentovat