čtvrtek 17. června 2010

PIERCING PUPÍKU/BRADAVKY - DALŠÍ INFORMACE

ČIŠTĚNÍ
Pokud se rozhodnete používat mýdlo Protex, čištění třikrát denně by mělo probíhat minimálně po dva měsíce. Potom jej lze omezit na dvakrát denně a další měsíc na jednou denně do úplného zahojení. Kdykoli během dne můžete očistit krusty či jiné nečistoty, ale vždy jen vodou a vatou, nikdy nehtem (infekce) či za sucha (krusta je přilepená ke tkáni, jejíž částečky by se oddělovali spolu s ní - delší hojení).
V Tribu na čištění prodáváme i kvalitnější a příjemnější prostředek na čištění, kterým je francouzský Eazypiercing. Ten se dělí na Soft Gel Cleanser (antibakteriální mýdlo), Physiological Salt Solution (roztok mořské soli) a Anti-bacterial Solution (antibakteriální roztok). Tyto tři fáze se používají postupně (ve výše uvedeném pořadí) 2x denně a jejich používáním dosáhnete kompletní péče o Váš piercing. Mýdlo opláchne nečistoty, roztok mořské soli podporuje hojení a ant. roztok piercing chrání před nežádoucími bakteriemi.

KOUPÁNÍ
První měsíc se pouze sprchujte. Pokud se poté budete koupat ve vaně, vyčistěte piercing hned po ní a důkladně ho osušte. Koupání v bazénech, rybnících apod., není z důvodu hrozící infekce možné. Když ale budete mít po ruce opravdu kvalitní vodě-odolnou náplast (je vhodné ozkoušet ve sprše/vaně, a to i při pohybu), použijte jí. Po koupaní jí sundejte, aby se piercing nepařil a nemokval, vypláchněte čistou vodou a vysušte. Na další koupání použijte novou náplast.

SPORT
Váš piercing by měl zůstat v klidu, proto alespoň první měsíc neprovádějte břišní cviky a podobně. Je vhodné před jakoukoli aktivitou, při které by mohl být piercing namáhán (sport, tanec, sex atd.), očistit krusty a jiné nečistoty tak, aby piercing i šperk byl čistý. Pokud to neuděláte, krusty se můžou při pohybu oddělovat a piercing dráždit - delší hojení.

OTOK, INFEKCE
Piercing může natéct (stává se zřídka a většinou jen při zatrhnutí nebo přeležení piercingu). V takovou chvíli se musíte okamžitě dostavit na výměnu šperku za delší, jinak se kůže díky snaze dostat se přes kuličky deformuje a v místě piercingu se tvoří výrustky. Jestli piercing hnisá (nezaměňte si hnis s biologickým výtokem), dostavte se do našeho studia na vyšetření.

VÝMĚNA ŠPERKU U NEZAHOJENÉHO PIERCINGU
Když během hojení budete chtít šperk vyměnit za jiný, pamatujte vždy na to, že šperk musí být vysterilizován a to ve sterilizátoru. Pouhá desinfekce nemusí být dostačující, protože nemusí zaručit zničení všech potencionálních virů. Po dobu hojení doporučujeme titanový šperk, protože neobsahuje nikl a je lehčí než chirurgická ocel, díky čemuž se piercing lépe hojí.

ZAHOJENÝ PIERCING
Zahojený piercing vypadá tak, že kůže v okolí má normální barvu, piercing sám o sobě nebolí, nesvědí a nevylučuje výtok. Je dobré piercing lehce zmáčknout a jestli ani tehdy nedojde k výtoku, piercing by měl být zahojen. V tuto chvíli již můžete šperky začít měnit beze strachu, nicméně je vždy lepší šperk před nasazením vyčistit (např. ant. mýdlem). Je ale důležité pamatovat na to, že šperk jenž má ostré hrany nebo je složitějšího tvaru (motýlek, ještěrka apod.) se nehodí na každodenní nošení, protože tak hrozí zatrhnutí šperku při spánku a následné opětovné rozhojení piercingu.
V péči o piercing je důležité pokračovat i po zahojení, protože nečistoty, které se v něm usazují, mohou být při sebemenším zatrhnutí šperku zdrojem infekce. Propláchnutí piercingu vodou při sprchování je dostačující.
Když budete muset vyndat šperk na delší dobu kvůli lékařskému vyšetření nebo jiné záležitosti, udělejte tak, ale pouze na dobu nezbytně nutnou. Piercing má tendenci se stáhnout a opětovné nandání šperku by pro vás nemuselo být jednoduché. Pro snazší nandání doporučujeme použít dětský olej apod.. Nepoužívejte sílu, závit by mohl piercing poškodit. Když to nejde lehce, přijďte a my vám rádi pomůžeme.

ZÁVĚREM
Ne každý výrobce či prodejce klade důraz na kvalitu materiálů, ze kterých jsou šperky vyráběny, vy však musíte. Nekvalitní šperk totiž může lehce pokazit vaší několikaměsíční snahu o zahojený piercing. Vyhýbejte se proto pouličním stánkům a pochybně vyhlížejícím prodejnám.

Tribo používá kvalitní atestované šperky od firmy Wildcat, jenž na celosvětovém trhu působí od roku 1986.
Výše uvedené informace vycházejí z mnohaletých zkušeností našich piercerů a jejich dodržování vede ke správnému zahojení vašeho piercingu.

1 komentář: