čtvrtek 17. června 2010

PÉČE O MICRODERMAL IMPLANTÁT

ZÁKLADNÍ INFORMACE
Ačkoliv se dermal hojí prakticky rychleji než klasický piercing (průměrně 1-3 týdny), z hlediska hygieny je podstatně náročnější, a proto je potřeba k němu přistupovat opravdu zodpovědně.
Zvolené místo nesmí být namáháno nebo vystavováno tření či oděru, proto je důležité zvážit, zda je místo pro dermal vůbec vhodné (sport, zaměstnání) a jestli má zákazník možnost a čas se o něj během doby hojení stoprocentně starat.
Stejně tak musí zákazník počítat s faktem, že po vyndání nelze šperk zandat zpátky. Případné lékařské zákroky při kterých by měla přítomnost šperku vadit (rentgen, kdy by stín šperku mohl znepřehlednit dané místo, vyšetření magnetickou rezonancí, či plastické a jiné operace), ale i třeba případ, kdy má být šperk součástí tetování je třeba řešit před dermalem.

ČIŠTĚNÍ
- pořiďte si Antibacterial Solution (antibakteriální desinfekce) od Eazy Piercing a sterilní kompresy (gázové čtverečky)
- první tři dny nechte dermal zalepený naší náplastí a nechte ho v klidu. Pokud budete mít během této doby potřebu se osprchovat, přelepte si tuto náplast ještě jednou větší a voděodolnou náplastí, aby se riziko zanešení piercingu kosmetikou eliminovalo (i tak je ale bezpečnější místo kolem dermalu vůbec nenamočit).
- dermal začněte čistit od čtvrtého dne. Stříkněte na něj AB desinfekci, nechte jí cca 1 min působit a poté velmi jemně očistěte okolí dermalu a nečistoty kolem něj kompresou. V případě, že jsou v okolí stroupky, nechte je opadnout samovolně.
- takto čistěte pouze jednou denně a to do úplného zahojení

NORMÁLNÍ DERMAL
- může být první dny citlivý nebo svědit. Kůže může být v okolí napnutá a lehce načervenalá nebo se kolem může objevit modřina (jenž je pouze důsledkem zmáčknuté kůže při zákroku).

INFIKOVANÝ DERMAL
- nadměrný otok nebo bulka
- silně zapálená kůže
- velká škubavá bolest

CO DĚLAT?
- nevyndávejte šperk
- okamžitě se spojte se svým piercerem / navštivte naše studio
- pokud je to nezbytné, neprodleně navštivte lékaře, kterého Vám Váš piercer doporučí

OBVYKLÉ PŘÍPADY INFIKOVÁNÍ
- dotýkání se dermalu neumytýma rukama
- orální kontakt s dermalem
- kontakt s tělními tekutinami
- kontakt s vlasy, kosmetickými oleji nebo jinými cizorodými látkami
- návštěvou bazénu, sauny, solaria nebo koupáním ve vaně, rybníce či moři

PODPORA LÉČBY
- nejlepší cesta k zahojenému dermalu je zdravě jíst a dobře spát. Dále užívejte Vitamín C a Zinek dle běžného dávkování
- vyhněte se nošení těsného oblečení

VÝMĚNA A VYNDÁNÍ ŠPERKU
Výměna komponentu (kuličky či kamínku, atd.) se provádí po měsíci. Jestliže budete šperk potřebovat úplně vyndat, nečiňte tak sami. Sterilita prostředí a profesionální přístup je zapotřebí i v tomto případě.

!!Během hojení se vyvarujte konzumaci jakýchkoliv drog (včetně alkoholu)!!
Dotahujte si jednou za čas kuličky na šperku, směrem doprava (čistýma rukama). V případě ztráty kuličky okamžitě navštivte naše studio.


Tribo používá kvalitní atestované šperky od firmy Wildcat, jenž na celosvětovém trhu působí od roku 1986.
Výše uvedené informace vycházejí z mnohaletých zkušeností našich piercerů a jejich dodržování vede ke správnému zahojení vašeho piercingu.

2 komentáře:

  1. Dobrý den, pokud potřebujete koupit jakýkoliv piercing nebo microdermal piercing navštivte naše stránky, kde najdete plugy do ucha, tunely do ucha a jiný piercing

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den. Nechala jsem si v říjnu udělat mikrodermal. Umístění mezi prsy. Zhruba každý třetí den mi okolí impluntátu zarudne. Po vyčištění solným roztokem je to zase 2 dny ok. Stále se to opakuje, čistím solným roztokem cca 1-2x týdně. Poradíte mi, jestli něco dělám špatně? Na výměně kamínku jsem nebyla, stále mám původní. Ve studiu mi k výměně nic neřekli. Navíc se mi kamínek zbarvuje dozelena. Netuším proč.byla jsem v termálech, tak nevím, jestli je to tím. Poradíte mi, prosím?

    OdpovědětVymazat