pondělí 21. června 2010

Šperky vhodné pro malé nebo silnější pupíky

Ne každej pupík má potřebnou velikost na to, aby se do něj vešla běžná osmimilimetrová kulička, pročež v případě menších pupíků používáme banánky s šestkovejma kuličkama (viz. obrázek 1 až 4). Majitel takovýho pupíku ale nemusí nutně smutnit, po zahojení už piercing většinou snese, když šperk trochu tlačí, takže lze ozkoušet, jak se piercing s většim šperkem bude chovat a v případě, že nebude pobolívat a podobně, nic nebrání nošení i jinejch typů šperku.
Oproti tomu u silnějších pupíků banánek většinou použít nelze, protože záhyb pupíku je moc hluboko a pokud by se tam banánek dal, bude ležet víceméně vodorovně, spodní kulička nebude vidět a vrchní nebude čnět nahoru, ale dopředu. Takovej piercing nevypadá dobře a ani by se moc dobře nehojil, protože v tomhle případě bejvá záhyb víc naplej a malej rádius banánku by kůži prořezával. Stejně tak se stává, že piercer kvůli malejm zkušenostem, vidině zisku nebo bůhvíproč banánek píchne nad záhyb tak, aby byl šperk vidět když osoba stojí tak jako u normálních pupíků. Piercing se zde nehojí ze stejnejch důvodů jako v předešlym případě, ale když by přece jen (i zvláštnější věci už se staly) a dotyčná osoba leží nebo v budoucnu zhubne, piercing se dle našich očitejch zkušeností ocitá až centimetr nad pupíkem.
Do silnějších pupíků se ale může dát kroužek (viz. obrázek 5 až 13), a to přímo do záhybu, kde se díky svýmu většímu rádiusu neprořezává, v pupíku oproti ležatýmu banánku sedí a vypadá pěkně a navíc je piercing i po zhubnutí pořád tam kde má bejt. Kroužek se používá i v případě, kdy je pupík opravdu úzkej a nevejde se do něj ani malá čtyřmilimetrová kulička, stejně jako se dá použít u klasickejch tvarů pupíku. V obouch případech musí bejt pupík dostatečně hlubokej, aby kroužek netrčel ven a jeho majitel se o něj nezatrhával kde moch.


Punky

1 komentář: