čtvrtek 17. června 2010

PÉČE O PIERCING RTU

ČIŠTĚNÍ
- pořiďte si antibakteriální mýdlo (např. PROTEX), přírodní mořskou sůl do koupele (nejlépe sůl z Mrtvého moře) a ústní vodu nebo STOPANGIN
- piercing čistěte třikrát denně (méně časté čištění může způsobit infekci, nadměrné zase kůži v okolí piercingu zbytečně vysuší a podráždí - v takovém případě použijte jemný dětský olej, heřmánkový apod.)
- antibakteriální mýdlo používejte ráno a během dne (před jakýmkoliv kontaktem se šperkem si nejprve důkladně umyjte ruce). Pomocí vlažné vody a vaty jemně odstraňte všechny nečistoty z okolí piercingu (pokud tento krok zanedbáte, budete prodlužovat délku hojení a čištění bude více bolestivé, stroupky jsou velmi ostré), poté vetřete mýdlo do rány a párkrát se šperkem zahýbejte (šperk nevyndávejte!). Mýdlo nechte chvíli působit, následně celý piercing vypláchněte čistou vodou, mýdlo nesmí zůstat v ráně!
- slanou vodu používejte večer po čištění. Namíchejte si 1 lžičku soli do 2 dcl. vlažné vody a výsledným roztokem piercing důkladně vypláchněte. Při vyplachování se šperkem hýbejte.
- ústní vodu užívejte na vyplachování po každém jídle a jakémkoliv cizorodém kontaktu s dutinou ústní minimálně po dobu tří týdnů. Ústní vodu i Stopangin je třeba ředit 1:1 s normální vodou, její časté používání by Vám mohlo popálit chuťové pohárky (není nebezpečné, pouze nepříjemné)
- 8 hodin po propíchnutí rtu nejezte a pijte pouze minerální vodu (nepijte z cizí lahve) a 24 hodin nekuřte
- pár hodin po propíchnutí ret oteče, otoky trvají zpravidla 4-6 týdnů (ve většině případů Vás to nebude nijak omezovat)
- nepoužívejte antibiotika typu Framykoin, Bactroban a silnější desinfekce jako je septonex, líh, peroxid vodíku atd.
- jiné způsoby čištění piercingu doporučujeme probrat s Vaším piercerem
- v Tribu na čištění prodáváme i kvalitnější a příjemnější prostředek na čištění, kterým je francouzský Eazypiercing - Soft Gel Cleanser (antibakteriální mýdlo), Physiological Salt Solution (roztok mořské soli) a Anti-bacterial Solution (antibakteriální roztok). V případě zajmu Vám další informace podá Váš piercer

NORMÁLNÍ PIERCING
- může být první týdny citlivý nebo svědit
- kůže v okolí může být lehce načervenalá a napnutá
- ret bývá nateklý 4-6 týdnů

INFIKOVANÝ PIERCING
- velké otoky
- silně zapálená kůže
- velká škubavá bolest

CO DĚLAT?
- nevyndávejte šperk
- okamžitě se spojte se svým piercerem / navštivte naše studio
- pokud to bude nutné, neprodleně navštivte lékaře, kterého Vám Váš piercer doporučí

OBVYKLÉ PŘÍPADY INFIKOVÁNÍ
- dotýkání se piercingu neumytýma rukama
- orální kontakt s piercingem
- kontakt tělních tekutin s piercingem
- kontakt s vlasy, kosmetickými přípravky, jídlem či jinými cizorodými látkami bez následného vydesinfikování úst
- návštěva sauny, solaria nebo koupání v bazéně, vaně, rybníce či moři

PODPORA LÉČBY
- v prvních třech týdnech užívejte Vitamin C a Zinek dle běžného dávkování
- omezte kouření nebo úplně přestaňte (kouření prodlužuje hojení)
- první dva týdny se nelíbejte a neprovozujte orální sex. Pokud to nevydržíte, okamžitě desinfikujte. Nekonzumujte jídlo a pití z nádobí někoho jiného

Během hojení se vyvarujte konzumaci jakýchkoliv drog (včetně alkoholu), hrozí větší otoky a prodlužuje se doba hojení!! Dotahujte si jednou za čas kuličky na šperku směrem doprava (čistýma rukama).
V případě ztráty kuličky šperk nevyndávejte a okamžitě navštivte naše studio, ve většině případů prodáváme náhradní. Výměna šperku za kratší je zdarma při dodržení doby napsané na potvrzení, které k Vašemu piercingu dostanete.


Tribo používá kvalitní atestované šperky od firmy Wildcat, jenž na celosvětovém trhu působí od roku 1986.
Výše uvedené informace vycházejí z mnohaletých zkušeností našich piercerů a jejich dodržování vede ke správnému zahojení vašeho piercingu.

1 komentář:

  1. Výborný článek, pokud máte zájem o piercing nebo plugy do ucha tak dejte vědět ;) máme všechno

    OdpovědětVymazat